top of page

Kansarme kinderen met coeliakie

Ons project richt zich op het ondersteunen van kinderen die lijden aan coeliakie, een ongeneeslijke auto-immuunziekte waarbij levenslange strikte glutenvrije voeding essentieel is.

Zelfs een kleine kruimel brood kan ernstige pijn en darmontstekingen veroorzaken. Het probleem is dat glutenvrij voedsel veel duurder is dan    regulier voedsel. Ter illustratie, een vers wit brood bij de reguliere bakker kost €2,90 (750g), terwijl een glutenvrij brood bij een gespecialiseerde bakker €7,20 (750g) kost.

 

Ons doel is om gelijke kansen te bieden aan kansarme kinderen die lijden aan coeliakie. In België is er momenteel geen ondersteuning en worden geen activiteiten voor kinderen met coeliakie aangeboden, en we vinden dat elk kind, ongeacht hun achtergrond, het recht heeft om deel uit te maken van de gemeenschap en te genieten van deze ervaring.

 

Met uw steun kunnen we deze kinderen de kans geven om deel te nemen aan kampen & dagactiviteiten en tegelijkertijd bewustzijn creëren over coeliakie en de uitdagingen waarmee deze kinderen dagelijks worden geconfronteerd. Aan het einde van het kamp/dagactiviteit ontvangen zij nog een doos gevuld met alles wat zij niet kunnen kopen. Met deze inhoud kunnen zij een goede 2 maand verder zonder zorgen. Samen kunnen we een verschil maken en deze kinderen de zorg en inclusie bieden die ze verdienen.


Ons doel is om minderbegoede kinderen met coeliakie samen te brengen, waar ze de vrijheid kunnen ervaren om zichzelf te zijn zonder de constante zorgen over gluten. We willen dat ze vrij kunnen spelen, knuffelen, zonder angst voor contaminatie. Het verlangen om zonder zorgen van elkaars bord te eten, elkaars hand vast te houden, samen te slapen met andere kinderen en te genieten van gedeelde vreugde en verdriet is wat we nastreven. Daarbij bieden we de mogelijkheid om te praten met een kinderpsycholoog, zodat ze beseffen dat ze niet alleen zijn in hun strijd. Daarnaast willen we hen heerlijk en voedzaam eten aanbieden.

Ons streven is om elk jaar 5 kansarme kinderen mee te nemen naar elke activiteit of kamp die we organiseren en dit gedurende 5 jaar. Dit betekent dat we in staat zullen zijn om 25 kinderen te bereiken die in armoede leven en tegelijkertijd lijden aan coeliakie. Ons doel is om deze kinderen een zorgeloze en ondersteunende ervaring te bieden, waar ze samen kunnen komen, begrip kunnen vinden en kunnen genieten van hun jeugd, ondanks de uitdagingen van hun medische aandoening.

Terug naar het project overzicht

Ontdek alle projecten over de jaren heen

bottom of page