top of page

Kinderarmoede bestrijden in België samen met Koala in Dilbeek

Wij ondersteunen 15 à 20 kinderen die in leefgroep Koala zullen verblijven gedurende het schooljaar 2022-2023/24.  Met onze financiële middelen stelt Koala één of twee werkkrachten aan die de kinderen extra kunnen begeleiden op schools vlak.

Bij de kinderen in de leefgroep Koala heeft de covid-pandemie een enorme impact gehad  op schools vlak. Door de verschillende periodes van sluiting van de scholen, langere schoolvakanties, quarantaines van kinderen die elkaar opvolgden, uitval van personeel in de leefgroep omwille van quarantaines hebben de kinderen de voorbije twee jaar een zichtbare achterstand opgelopen op schools vlak.

 

Eind juni 2021 hadden ze nog nooit eerder zoveel kinderen die hun schooljaar moesten dubbelen. Dit heeft uiteraard zijn impact gehad op de schoolse motivatie en het zelfbeeld van de kinderen, kinderen die reeds heel wat trauma en teleurstellingen hebben opgelopen in hun vroege levensjaren. Om deze achterstand weg te werken wil Koala voor komend schooljaar graag extra ondersteuning inzetten op schools vlak.

 

Kinderen verblijven in de leefgroep omwille van een problematische thuissituatie maar hebben vaak wel de cognitieve capaciteiten om in het ‘normaal’ onderwijs te functioneren. Twee begeleiders voor tien kinderen hebben helaas vaak handen te kort om hen goed te kunnen begeleiden bij het maken van hun huiswerk. Het behalen van een diploma, vermijden van vroege schooluitval geeft hen zoveel extra kansen op de arbeidsmarkt later. 

 

Onze VZW Joséphine wil tezamen met Koala de leerachterstand ten gevolge van de covid-pandemie wegwerken en kansarmoede op lange termijn bestrijden door extra kansen te bieden om schooluitval tegen te gaan. 

 

Wij ondersteunen 15 à 20 kinderen die in leefgroep Koala zullen verblijven gedurende het schooljaar 2022-2023/24.  Met onze financiële middelen stelt Koala één of twee werkkrachten aan (gepensioneerde leerkrachten/logopedisten, gemotiveerde leerkrachten, leerkrachten in opleiding, …) die de kinderen extra kunnen begeleiden op schools vlak. 

Terug naar het project overzicht

Ontdek alle projecten over de jaren heen

bottom of page