top of page

Een natuurspeeltuin voor Levenslust te Lennik

Aangezien de buitenspeeltuin aan vervanging toe is, zal de VZW Joséphine dan ook graag meewerken aan een nieuw speelterrein voor deze jongeren. 

MFC Levenslust is een residentiële voorziening met een verscheiden aanbod, zoals verblijf in een leefgroep, naschoolse begeleiding, gezinsbegeleiding, zelfstandigheidstraining, individuele therapie, dagbesteding, ….

 

Het MFC biedt op deze manier deskundige zorg-op-maat aan jongeren voor wie de ontwikkeling en ontplooiingskansen op de helling komen te staan, zowel omwille van hun eigen kwetsbaarheden en kwetsuren als door een moeilijke opvoedingssituatie waardoor ze niet thuis kunnen verblijven. 


Een groene omgeving is erg belangrijk om de nodige rust, ruimte en natuur te voorzien. Op het domein worden er daarom verschillende rustplekken en speelplekken gecreëerd. Zo kunnen kinderen onbezorgd genieten binnen en buiten de leefgroep.  


Aangezien de buitenspeeltuin aan vervanging toe is, zal de VZW Joséphine dan ook graag meewerken aan een nieuw speelterrein voor deze jongeren. 

Het domein Levenslust is een bijzonder mooi groen park, waar vandaag nog onvoldoende in geleefd wordt. Om de kinderen en jongeren meer naar buiten te krijgen proberen we steeds enkele leuke initiatieven te organiseren.
De speeltuin van de lagere school is aan vernieuwing toe.

 

Om dit echt tot een natuurbeleving te laten worden, werd er gedacht richting een natuurspeeltuin.

 

 1. Verhogen lichaamsbeweging
   

 2. Meerwaarde van even naar buiten te gaan
  Naar buiten gaan heeft enorm veel voordelen, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Je dieptezicht kan zich beter ontwikkelen. Onze hersenen krijgen extra zuurstof.
   

 3. Uitdagende toestellen
  De toestellen waarvoor we gekozen hebben, nodigen uit om uit te testen. Op verschillende manieren. Kinderen en jongeren zullen naargelang het spel er gespeeld wordt de toestellen op een andere manier gebruiken. Dit betekent dat er niet alleen een fysieke uitdaging is, maar dat ook de fantasie geprikkeld wordt.

Onze VZW zal deze natuurspeeltuin sponsoren voor de MFC Levenslust. 
 

Terug naar het project overzicht

Ontdek alle projecten over de jaren heen

bottom of page