top of page

Familie Nunès

Het gezin Nunès bestaat uit vader, moeder en vijf kinderen. De dood van hun oudste dochter, die stierf door gebrek aan toegang tot zorg in hun land van origine, bracht hen naar België. 

Dit gezin werd tot begin februari 2024 opgevangen in het Rode Kruis-centrum in Schaarbeek en kwam op onze radar door contact met de maatschappelijk assistente en dokter. Het opvangcentrum verwelkomt hoofdzakelijk daklozen en is helemaal niet gericht op opvang van gezinnen met jonge kinderen. Ze beschikten over één woonkamer en één slaapkamer.

 

Samengevat: een onveilig gevoel, gezondheidsproblemen en een erg kindonvriendelijke omgeving. De vader werkt als interim en volgt opleidingen om zijn kansen op de arbeidsmarkt te verhogen. Uitzendwerk is zeer variabel waardoor hij en zijn gezin in een onzekere situatie verkeren.

 

De wens van de familie is om gepaste huisvesting te vinden en vast werk voor de papa om zo uit deze moeilijke situatie te geraken. Sinds februari 2024 huren ze een huis met 2 slaapkamers in Harelbeke. De papa heeft de waarborg van 3 maanden en de eerste maand huur kunnen voorschieten met het spaargeld van het gezin. Bovendien moet Robino, de zoon van 3 jaar, dringend opgenomen worden in het ziekenhuis.

Onze VZW ondersteunt deze familie met huisvesting (betalen van de huur en huurlasten), aankoop meubelen, opvolging van de gezondheid van de kinderen, speelgoed en schoolmateriaal. 

Tijdens de feestdagen hebben wij ook gezorgd voor kerstkadootjes voor de vier kinderen. 

Stabiliteit en rust brengen binnen dit gezin is ons hoofddoel. 
Dit betekent ook dat we hen de mogelijkheid willen bieden een ‘thuis’ te creëren:

  • voor het verwerken van hun trauma (het verlies van de oudste dochter/zus) 

  • waar de kinderen zich veilig en beschermd voelen

  • waar hun zoon Robino volwaardig kan revalideren na zijn operatie

 

Sociale contacten en inburgering (goede job, nieuwe school, gepaste opvang) zullen hier zeker tot bijdragen. Wij zullen deze familie de kans geven hun leven opnieuw op de rails te krijgen

Terug naar het project overzicht

Ontdek alle projecten over de jaren heen

bottom of page