top of page

Ondersteuning kansarme gezinnen - Polly’s Ranch in Zoutleeuw

Onze VZW zal Polly’s Ranch financieel ondersteunen om voor een 10-tal kinderen deze therapie gedurende het schooljaar 22-23 te realiseren.  

De zorgboerderij Polly’s Ranch biedt heel wat ondersteunende trajecten en activiteiten aan voor kinderen met een beperking of rugzak. Ze bieden schoolvervangende / time-out trajecten aan voor kinderen van 6 tot 21 jaar die om één of andere reden niet, of maar deels naar school gaan. In samenspraak met het CLB , psycholoog, psychiater, thuisbegeleiding, school, jeugdrechter,... gaan zij op zoek naar een traject op maat om deze kinderen te ondersteunen en te helpen in hun groei naar verdere ontwikkeling.

 

Helaas zijn er heel wat kinderen die ze niet kunnen helpen omdat er thuis geen financiële middelen zijn. En omdat zij een niet gesubsidieerde zorgboerderij zijn kunnen zij dat niet kosteloos doen, ook al geloven ze heel sterk in het feit dat elk kind de kans moet hebben om hulp te krijgen. Ook wij geloven in deze boodschap en geven graag onze ondersteuning. 


Op woensdag en zaterdag geven zij aangepast paardrijden / hippotherapie voor kinderen met een beperking. Hier werken ze steeds 1 op 1 om zo de kinderen goed te kunnen begeleiden. Sommige kinderen begeleiden ze met meerdere gezien de zware beperking. In de vakanties bieden ze pony / boerderijkampen aan. Ook kunnen brussen (broers of zussen van een kind met een beperking) hier genieten samen met zus of broer met beperking. Want vaak gaat er al heel wat tijd en aandacht naar het kind met een beperking, daarom willen ze ook dat de brussen de kans geven om te genieten en leuke herinneringen te maken. In snoezelhuisje  geven ze knuffel/snoezelsessies met de therapiedieren en snoezelmateriaal.


De laatste jaren merkt Polly’s Ranch dat een groot deel van de doelgroep helaas vaak uit de boot valt. Namelijk kinderen uit kansarme gezinnen. Ook deze kinderen hebben nood aan ontspanning en rust. Vaak zijn hier ook kinderen bij met een hele rugzak en zijn de thuissituaties allesbehalve gunstig. Samen met Polly’s ranch willen wij ze een veilige plek bieden waar ze tot rust kunnen komen om zo sterker de toekomst tegemoet te gaan.


De coronacrisis heeft deze doelgroep nog meer geraakt en dat merken ze in de aanvragen. Sinds de corona crisis is deze verviervoudigd. Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, zelfs voor de gewone middenklasse is het vaak puzzelen. Veel gezinnen moeten dan ook afhaken waardoor het rustmoment, of het veilige plekje dat ze bij ons vinden dikwijls weg valt.

 

Onze VZW zal Polly’s Ranch financieel ondersteunen om voor een 10-tal kinderen deze therapie gedurende het schooljaar 22-23 te realiseren.  

 

Door hun jaren ervaring weten ze dat de effecten op lange termijn heel duidelijk zichtbaar zijn. Zowel in het aangepast paardrijden als in de dagbesteding merken ze bij alle kinderen een grote vooruitgang. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, vinden rust, leren zichzelf uiten en vinden zo makkelijker hun plaatsje in de maatschappij. Het mooiste bewijs zijn de talloze getuigenissen die ze kregen van ouders.

Terug naar het project overzicht

Ontdek alle projecten over de jaren heen

bottom of page