top of page

Zomerkamp Polly’s Ranch

Deze zorgboerderij biedt heel wat ondersteunende trajecten en activiteiten aan voor kinderen met een beperking of rugzak.

Ze bieden schoolvervangende / time-out trajecten aan voor kinderen van 6 tot 21 jaar die om één of andere reden niet, of maar deels naar school gaan. In samenspraak met het CLB , psycholoog, psychiater, thuisbegeleiding, school, jeugdrechter.......... gaan zij op zoek naar een traject op maat om deze kinderen te ondersteunen en te helpen in hun groei naar verdere ontwikkeling.

 

Helaas zijn er heel wat kinderen die we niet kunnen helpen omdat er thuis geen financiële middelen zijn. En omdat zij een niet gesubsidieerde zorgboerderij zijn kunnen zij dat niet kosteloos doen, ook al geloven we hier heel sterk in het feit dat elk kind de kans moet hebben om hulp te krijgen. 


Op woensdag en zaterdag geven wij aangepast paardrijden / hippotherapie voor kinderen met een beperking. Hier werken ze steeds 1 op 1 om zo de kinderen goed te kunnen begeleiden. Sommige kinderen begeleiden ze met meerdere gezien de zware beperking. In de vakanties bieden ze pony /boerderijkampen aan. Ook kunnen brussen ( broers of zussen van een kind met een beperking) hier genieten samen met zus of broer Want vaak gaat er al heel wat tijd en aandacht naar het kind met een beperking , daarom willen ze ook dat de brussen de kans geven om te genieten en leuke herinneringen te maken.


In hun snoezelhuisje  geven we knuffel/snoezelsessies met onze therapiedieren en  snoezelmateriaal .


De laatste jaren merken ze dat een groot deel van onze doelgroep helaas vaak uit de boot valt. Namelijk kinderen uit kansarme gezinnen. Ook deze kinderen hebben nood aan ontspanning en rust. Vaak zijn hier ook kinderen bij met een hele rugzak en zijn de thuissituaties allesbehalve gunstig.  We willen ze een veilige plek bieden waar ze tot rust kunnen komen om zo sterker de toekomst tegemoet te gaan. De coronacrisis heeft deze doelgroep nog meer geraakt en dat merken ze in de aanvragen. Sinds de corona crisis is deze verviervoudigd.

 

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, zelfs voor de gewone middenklasse is het vaak puzzelen. Veel gezinnen moeten dan ook afhaken waardoor het rustmoment, of het veilige plekje dat ze bij ons vinden dikwijls weg valt. 
Instanties als Huis van het Kind en OCMW vragen ons vaak of we sociale tarieven hebben voor deze gezinnen, maar helaas kunnen zij de prijzen niet verlagen omdat zij al aan een minimumtarief werken.

Onze VZW Joséphine gelooft sterk in dit project. Wij zullen 11 kids ondersteunen en de mogelijkheid geven om deel te nemen aan dit traject. Ook kunnen de beurtenkaarten gebruikt worden voor brussen of om als gezin een knuffelsessie te ervaren, wat dan weer voor een exponentiële verhoging van het aantal bereikte personen zorgt.


We bereiken veel meer dan alleen het kind zelf. Een blij kind is een blij gezin, familie, klasgenoten, vriendjes . Een betere harmonie tussen iedereen. 

Wij hebben in het verleden al een paar zomerkampen geponsord.  Algemene kosten voor het organiseren van deze kampen, alsook de kosten voor een paar individuele kinderen werden gefinancieerd. 

Terug naar het project overzicht

Ontdek alle projecten over de jaren heen

bottom of page