top of page

Zorgboerderij Huppeldepup te Humbeek

VZW Joséphine koopt een aangepaste snoezeltent aan en allerlei materiaal voor deze zorgboerderij en hoopt zo een fijne plek te creëren voor de kinderen.

Zorgboerderij Huppeldepup is een plek waar je jezelf kan zijn, waar je je talenten kan inzetten en plezier kan beleven in het werk dat je doet. Ze bieden ruimte voor ontwikkeling, groei en beleving waarbij de eigenheid, mogelijkheden en de vraag centraal staat.

 

Daarom bieden zij verschillende trajecten aan, zoals; zinvolle dagbesteding, dieren therapie, hippotherapie, time-out en een school flankerend traject. Er wordt rekening gehouden met de noden en wensen van de kinderen. Dit betekent dat de begeleiding de mogelijkheden zo veel mogelijk afstemt op de hulpvraag en hulpbehoefte. Stap voor stap gaan ze zien waar de interesses liggen en wat ze op dat moment aankunnen.


“Waar haal je je energie uit en wat geeft je voldoening?” Dit zijn de belangrijkste vragen om een stap vooruit te maken. Ze ervaren het echte boerenleven in al zijn facetten, keren terug naar de natuur en genieten van de kleine dingen. Zij staan ervoor om aandacht voor elkaar en de natuur te hebben op een eerlijke en respectvolle manier, waardoor zij een fijne plek kunnen bieden aan mensen die structuur, regelmaat en/of een nuttige invulling van hun tijd zoeken.

 

Ze voelen hun dan ook steeds betrokken bij de verschillende doelgroepen die de boerderij bezoeken. Zij werken zoveel mogelijk krachtgericht en empowered. Ze willen hun vooral laten zien wat ze wel kunnen, niet wat hun minder goed lukt. Ook de nodige rustmomenten samen met de dieren inlassen is hier zeker van toepassing.

VZW Joséphine koopt een aangepaste snoezeltent aan en allerlei materiaal voor deze zorgboerderij en hoopt zo een fijne plek te creëren voor de kinderen.
 

Terug naar het project overzicht

Ontdek alle projecten over de jaren heen

bottom of page