VZW Joséphine erkend door ‘Music for Life’!

Ongetwijfeld kent u de ‘Warmste Week van het jaar’, een organisatie van ‘Music for Life’ door de radiozender Studio Brussel.

 

Met enige fierheid kunnen we u melden dat sinds 2015 onze vzw werd erkend als één van de “goede doelen” waardoor, via Music For Life, acties kunnen worden georganiseerd voor de vzw Joséphine.

 

Ook werd een eigen site www.goededoelen.be gelanceerd, met als opzet deze verenigingen meer zichtbaarheid te geven bij het grote publiek.

Emma ( Leuven, Vlaams-Brabant)

Emma, geboren in 2011, heeft sinds 2013 een progressieve spierziekte. Wat begon als een vreemd gangpatroon, is op minder dan 24 maanden allesomvattend geworden. Naarmate ze ouder wordt komen er meer en meer symptomen naar boven: ze kan niet meer stappen zonder hulpmiddelen, ze verliest de controle over het zitten, evenwicht houden is moeilijk, spasmen, toenemende incontinentie,… Waar haar broertje van ondertussen 6 jaar onafhankelijker wordt, heeft Emma echter meer en meer hulp en zorg nodig. Voor Emma hebben wij besloten om een rolstoelbakfiets aan te kopen zodat ze toch wat mobieler kan zijn in Leuven.

Senn (Hoegaarden, Vlaams-Brabant)

Senn werd geboren op 26/06/2017 en in december van dat jaar werd hij ziek. Men kwam tot de diagnose van dyskinetische cerebrale parese. Dit zou ontstaan zijn door diffuse hersenschade als gevolg van zuurstoftekort. Om mee te helpen met het herstel van Senn, sponsort de VZW de ABM (Anath Baniel Methode) therapie. ABM werkt op de hersenplasticiteit en hoe dit in elkaar zit en wat de best mogelijke manieren zijn om je hersenen te genezen of te trainen via neurodifferentiatie en neurorelaxatie.

Rayan (La Louvière, Henegouwen)

Rayan is 4 jaar oud en lijdt sinds 9/2013 aan “Leucemie lymphoblastique type B”. In de familie van Rayan zijn er momenteel 3 kindjes en er is een vierde op komst. Beide ouders hebben hun werk gedeeltelijk moeten opgeven om voor Rayan te kunnen zorgen, en daar komen dan nog eens de enorm hoge hospitalisatie kosten bij. Bij deze familie helpt de VZW met de ziekenhuiskosten en de kosten voor de behandeling.

KVG Zellik (Vlaams-Brabant)
KVG is een vereniging van en voor kinderen, jongeren met een handicap. In ’t Mankement in Zellik kan je je snoezelavontuur aangaan in de snoezelruimte. De snoezelruimte is er voor iedereen met een handicap. Dit wil zeggen voor personen met een verstandelijke handicap, fysieke handicap, auditieve of visuele handicap, autisme of personen met een ziekte, aandoening, ongeval, … die daardoor een bepaalde handicap verworven hebben. Voor deze organisatie sponsoren wij materiaal voor een snoezelruimte, onder meer zetels, ook wel de baarmoederzetels genoemd. De doelen van deze zetels zijn heel uitgebreid: het behandelen van concentratiestoornis, ADHD, angststoornis, autisme, spasticiteit, pijn, doof- en blindheid, sensorische integratie, enz.

Pipeline projecten 2019

VZW De Pijl: aankoop matrassen

Casa Magnolia: ondersteuning mobiele snoezelbox

Andrew, jongen van 9 jaar, ongeneeslijk ziek: daguitstap met familie.

Polly’s Ranch VZW (Vlaams-Brabant)

Toen we de eerste keer Polly ontmoetten waren we met zijn allen enorm verrast door haar enthousiasme. We waren dan ook super tevreden dat we Polly’s Ranch financieel konden ondersteunen bij het inrichten van een zomerkamp voor hulpbehoevende kinderen. Hier komt natuurlijk enorm veel werk bij kijken, er moeten niet enkel tenten worden gehuurd, maar ook aangepaste tafels, banken, veldbedjes,… en gemotiveerde medewerkers om alles in goede banen te leiden. De Vzw heeft hier heel graag aan meegewerkt.

Thijme (Limburg)

De familie van Thijme heeft 4 super toffe kindjes, die allen gediagnosticeerd zijn met autisme. Thijme is de oudste van het gezin en is het zwaarst getroffen door deze ziekte. Bijkomend lijdt hij ook aan een darmziekte. Voor dit gezin is de VZW tussengekomen bij de medische kosten die heel hoog waren en voor de aanschaf van een speciale rugzak die Thijme toelaat om een stuk mobieler te zijn omdat hij voortdurend spoelingen moet ondergaan. Nu kan hij ook zijn broer en zussen mee gaan ophalen op school. Wij hebben ook een speciale matras voor Thijme voorzien en een verblijf in Villa Rozerood geregeld.

Robbe (Oost-Vlaanderen)

De grote droom van Robbe was om eens naar Disneyland Parijs te gaan. Voor zieke kinderen is dit niet altijd evident omdat er steeds aangepast vervoer moet voorzien worden. Voor Robbe hebben we een super ervaring gefinancierd door hem een ongelooflijk weekend in Parijste bezorgen inclusief aangepast vervoer (via Hendricks), inkom, en aangepast verblijf in Disneyland. Robbe en zijn familie hebben er super van genoten.

Kyano (Vlaams-Brabant)

Voor Kyano heeft de VZW twee stoelen gefinancierd, één voor op school en een zitstoel voor thuis. Verder werd er gezorgd voor aangepast bestek en een knuffelbed. Kyano is ook eens sportieve jongen en daarom hebben we voor hem en basketbalstoel voorzien zodat hij regelmatig met zijn vriendjes kan gaan sporten.

Joséphine (Vlaams-Brabant)

Bij Joséphine werd op 14 maanden lymfeklierkanker vastgesteld. Zij was de aanleiding tot de oprichting van onze vzw die haar naam er aan verbond. Na lange, dure en intensieve behandelingen is zij nu gelukkig op 12-jarige leeftijd als volledig genezen verklaard!

Flor zijn tandemfiets (Vlaams Brabant)

Wij hebben de kosten ten laste genomen in een voor Flor aangepast sanitair, op het gelijkvloers van hun woning, waardoor we zijn levenskwaliteit heel wat hebben kunnen verhogen. Wij hebben Flor ook een tandemfiets geschonken.

Een aangepaste fiets voor Jill
(Vlaams-Brabant)

Onze VZW financierde een volledig aan Jill aangepaste fiets, die ook, als ze het zelf moeilijk heeft om te fietsen, elektrisch aangedreven kan worden. De fiets werd vorige zomer al besteld en geleverd: Jill rijdt intussen vrolijk rond!

Kiekafobie (West-Vlaanderen)

Wij financierden een “welkomstpakket” voor de gastgezinnen met zwaar zieke kinderen: gratis tickets voor film, pretparken, huren van gocarts en fietsen, een linnenset als blijvend aandenken, een ontbijtmand. Fietsen, TV en Playstation, droogkast en aangepaste TripTrap (stoelen) maakten ook deel uit van onze aankooplijst. Voor elk wat wils!

Xanthe (Oost-Vlaanderen)

Via onze VZW stonden wij in voor de aankoop van een aangepaste, draaibare autostoel, die Xanthe nog een 5-tal jaar zal kunnen gebruiken. Hierdoor worden de verplaatsingen naar het dagcentrum of een familie-uitstap al een stuk comfortabeler. Wij droegen ook bij in de maandelijkse opvangkosten van Xanthe in het dagverblijf. En grote broer Joren, mocht via onze vzw een match op RSCA bijwonen!

Sara (Vlaams-Brabant)

De VZW steunde de familie in een aantal medische ingrepen, ziekenhuiskosten en ambulante therapieën, onder meer voor de epilepsie aanvallen. Sara kon op die manier in haar mentale en fysieke ontwikkelingsachterstand geholpen worden.

Joren (Oost-Vlaanderen)

De VZW Joséphine heeft de uitvaartkosten van Joren ten laste genomen, alsook nog openstaande kosten van de revalidatie Pulderbos en enkele medische kosten.

Jef (Limburg)

De VZW financierde gedeeltelijk de uitvaartkosten, waarin een boodschap van hoop en liefde werd verwoord. Een ode aan het leven, hoe kort het ook moge zijn…

Kindvriendelijke urgentiedienst UZ Brussel
(Brussel Hoofdstedelijk Gewest)

Wij financierden de aangepaste schilderwerken om dit op een aangename kindvriendelijke en vooral normvereiste manier te realiseren.

Palliatieve Zorg Aalst-Ninove-Dendermonde (Oost-Vlaanderen)

De VZW financierde, naast een pijnpomp voor stervensbegeleiding thuis, ook nog 250 setjes voor kinderen die te maken krijgen met het nakend overlijden, om hen op die manier op eerder speelse wijze voor te bereiden op het afscheid nemen.

Spelmateriaal voor OEPEKKA

(Vlaams-Brabant)

De VZW heeft een pakket sport- en spelartikelen aangekocht waarbij aandacht besteed wordt aan de specifieke noden van deze jongeren.

Villa Rozerood (West-Vlaanderen)

 

Voor Villa Rozenrood hebben we een aantal projecten gerealiseerd, voornamelijk omdat Villa Rozerood ons nauw aan het hart ligt. De Vijverkoningin, is een boekje, dat mede dankzij de ondersteuning van de VZW in 550 exemplaren kon worden aangeboden aan kinderen en hun families. Wij kochten een “snoezelbox” aan. Ook een bijkomende tillift werd dankzij onze VZW gefinancierd. Verder zijn we tussengekomen in het remgeld van 115 kinderen en de productie van de mascotte “Oscar”.

 

Onze andere realisaties in Villa Rozerood

Een opfrissing van de logeerkamers: schilderwerken en vervanging meubilair, volledig nieuwe aangepaste vloer voor de “Wolkenkamer”, speciaal aangepaste animatie voor een aantal kinderen (elk kind heeft nood aan een op een maat gemaakt animatie programma), aankoop strandgo-cart voor rolstoelgebruikers.

Het verhaal van Joséphine
Ontdek het verhaal van Joséphine

Onze missie

Vzw Joséphine heeft als voornaamste
sociale doelstelling ouders, naaste familieleden en kinderen, die getroffen zijn door een zware en lang aanslepende ziekte of aandoening,
financieel, moreel en maatschappelijk bij te staan in de behandeling van deze ziekte.

© 2018 by vzw Joséphine