top of page

De projecten van VZW Joséphine

Elk jaar ondersteunen we nieuwe verhalen, maar ook bestaande projecten. Ontdek alle verhalen op deze pagina. 

 

Jullie giften, die integraal dienen voor onze projecten, zijn steeds meer dan welkom op rekeningnummer BE40 0016 5260 5063. 

 

Bedankt! 

Projecten 2024

Zomerkamp Polly’s Ranch

Ondersteunende trajecten en activiteiten aan voor kinderen met een beperking of rugzak

Kansarm & coeliakie

Ons project richt zich op het ondersteunen van kinderen die lijden aan coeliakie

Familie Nunès

Stabiliteit en rust brengen binnen dit gezin is ons hoofddoel.

Kwetsbare gezinnen naar “Disney On Ice, Mickey en vriendjes”. 
(Lotto Arena Antwerpenop 24 februari 2024)

Gezinnen in armoede gaan (bijna) nooit op vakantie of op uitstap. Er even tussenuit gaan is nochtans goed voor de mentale en fysieke gezondheid. Het doorbreekt het isolement en de dagelijkse stress van een leven in armoede en zorgt voor een sterkere band tussen kinderen en ouders.

Mensen die zich uitgesloten voelen participeren niet zomaar aan de maatschappij. Werken aan hun maatschappelijke emancipatie is een heel proces. Andere mensen in armoede ontmoeten en elkaars ervaringen erkennen zijn hierin belangrijk. 
Deze uitstap kan een eerste zet zijn om hun isolement te doorbreken. 

Samen met hun kinderen kunnen ze een unieke ervaring beleven met een levenslange herinnering.

Bovendien kan deze ongedwongen uitstap een start zijn voor kennismaking met andere ouders en kinderen in een gelijkaardige situatie. We hopen dat we met deze leuke ervaring ouders ertoe aanzetten om niet thuis te blijven maar om af en toe ook samen met hun kinderen op stap te gaan en zo een leuke tijd te beleven.

Samen met het OCMW Dilbeek en Vonk-begeleiding heeft onze VZW 90 kwetsbare gezinnen waarvan minstens 1 kind ouder dan 3 jaar is en jonger dan 14 jaar, naar Disney on Ice kunnen sturen. We voorzien voldoende begeleiders om de gezinnen gerust te stellen en hen een leuke en zorgeloze namiddag te bezorgen. De begeleiders zullen ook helpen om alles in goede banen te leiden.

Het warme sjaal project
 

Twee enthousiaste senioren, Maria M en Paula V, hebben zich de laatste maanden ingezet voor kinderen uit kansarme gezinnen.

 

Ze hebben mooie, warme sjaals en mutsen gebreid zodat deze kinderen het lekker warm hebben tijdens de winter. 


Wij hebben ervoor gezorgd dat deze senioren en kinderen iets kunnen betekenen voor elkaar. Een mooie, maatschappelijke symbiose. 

Projecten 2023

Java Food Services

Via de hulp van Java Food Services hebben wij de kans gegrepen om 1700 kinderen gelukkig te maken met een leuke verrassing voor Sinterklaas.

Onze VZW heeft 1700 Sint-doosjes rondgedeeld in de gemeentescholen te Dilbeek en opvangtehuizen Levenslust (Lennik) en Koala (Dilbeek). De chocolade-pakketjes werden enthousiast ontvangen door alle kinderen. 

Xanthe

Xanthe, een meisje van ondertussen 13 jaar, is gekend binnen onze vzw. Ze heeft een ernstige meervoudige beperking (is mentaal 6 maanden oud), epilepsie, autisme en krijgt sondevoeding (eten of drinken lukt niet meer).

Door haar klaplong die ze gehad heeft in december 2022 is haar gezondheid er ernstig op achteruit gegaan: frequente aanvallen waarbij ze steeds met de MUG weggevoerd wordt en de longontstekingen volgen elkaar snel op. 


Wij hebben haar dit jaar (2023) opnieuw financieel gesteund bij de aankoop van sondevoeding en het bekostigen van het dagverblijf. Ook heeft Xanthe van een paar dagen vakantie aan de kust kunnen genieten tezamen met haar familie in Villa Rozerood, waar gezinnen met een ernstig zieke of zorgbehoevend kind even tot rust kunnen komen.

Polly’s Ranch

Naar jaarlijkse gewoonte hebben wij de verbinding gemaakt tussen de vrijwilligers van Google Cloud en onze projecten Polly’s Ranch(zorgboerderij) & Koala (opvangtehuis). 

Maar liefst 10 vrijwilligers van het bedrijf Google Cloud hebben een handje geholpen op de jaarlijkse BBQ bij Koala. Voor de kinderen, hun families, steungezinnen en pleeggezinnen was het een mooi feest, de kinderen hebben er enorm van genoten. Fijne start van de zomervakantie dus! 

Google Cloud heeft ook hun schouders gezet bij het opbouwen van de zomerkampen 2023 voor de hulpbehoevende kinderen van Polly’s Ranch en wij hebben opnieuw de catering verzorgd tijdens deze zomerkampen. 

Mispelhoef

De Mispelhoef is een ezel- en zorgboerderij voor iedereen die deze fantastische dieren beter wil leren kennen en ook vooral voor zorgbehoevende en minder mobiele kinderen. 

Voor deze VZW hebben wij een stretchtent aangekocht. Deze zal voor schaduw zorgen bij heel warm weer wanneer de kinderen komen snoezelen op de rug van de ezel. Ook bij regenweer zullen de activiteiten kunnen doorgaan wat voor de VZW Mispelhoef een grote aanwinst is.  

De Mispelhoef had ook nood aan extra speelruimte. Doordat ze vaak 1 op 1 werken, snoezelen op de rug van de ezel, moeten andere kinderen soms een beetje wachten. Dankzij onze aankoop van een evenwichtsparcours ( speel-en rustelementen) kunnen de wachtende, minder mobiele kinderen genieten van de nestschommel en hangmat. Op deze manier worden er bewust rustplekjes gecreëerd, voor elk wat wils. 

Project Koala

Kinderarmoede bestrijden in België samen met Koala in Dilbeek

Project FEESTvarken vzw

Sponsoring van verjaardags- pakketten voor kinderen in armoede

Project Levenslust

Onze VZW zal een natuurspeeltuin sponsoren voor de MFC Levenslust. 

Project ’t Spiegeltje

Aankoop van meubilair en een gezellig salon voor een huiselijke sfeer

Project Polly’s Ranch

Ondersteuning kansarme gezinnen - Polly’s Ranch in Zoutleeuw

Project Zorgboerderij

Een aangepaste snoezeltent voor Zorgboerderij Huppeldepup

Polly’s Ranch (Vlaams-Brabant)


In de zomervakantie 2021 hebben een paar collega’s van de firma Google Cloud, via de VZW Joséphine, een ondersteunende rol gespeeld bij Polly’s Ranch met het organiseren van hun jaarlijks zomerkamp voor hulpbehoevende kinderen.

 

Het was een fantastische ervaring voor zowel de collega’s van Google Cloud als voor de medewerkers van Polly’s Ranch. Beiden waren zeer tevreden over de geleverde inspanningen. Fantastisch veel werk verzet door deze sympathieke vrijwilligers.

 

Good job, guys!

flor.jpg

Een aangepaste fiets voor Flor (Vlaams-Brabant)

Flor is geboren met een open hartje.  Vele openhartoperaties en katheterisaties zorgden voor Flors' comfort terwijl hij langzaam achteruitging.  Hij was 2 jaar bedlegerig tot hij in januari 2020 een donorhart kreeg. Flor revalideert nog en wordt nu beetje bij beetje sterker.

 

Eind 2020 heeft Flor een rugoperatie ondergaan owv scolliose en werd hierdoor meteen 10 cm groter. Flor kijkt steeds naar wat hij wél heeft en kan en is heel dankbaar voor wat hem nog extra gegeven is door vzw Joséphine en dat is veel, heel veel!  


Bedankt iedereen die vzw Joséphine steunt en hiermee een verschil maakt voor Flor en vele anderen!  De mensen van vzw Joséphine zijn ook een steun voor mij als mama door hun oprechte aanwezigheid aan de zijlijn en mentale support.

Steunpunt Kinderepilepsie  (Vlaams-Brabant)

Het Steunpunt Kinderepilepsie beschikt over een uitleendienst voor aanvalsdetectiesystemen. Ouders van kinderen met medicatieresistente epilepsie kunnen onder bepaalde voorwaarden 3 maanden gratis een device uitlenen bij Steunpunt Kinderepilepsie. Een device kan de veiligheid en/of autonomie van een kind met epilepsie verhogen. En mogelijk de gemoedsrust van verzorgers vergroten. 

Om nog meer verzorgers de mogelijkheid te bieden een apparaat uit te proberen, financierden wij in januari 2022 twee toestellen: Epi-Care Mobile devices. De Epi-Care Mobile device kan ingezet worden bij kinderen vanaf 10 jaar die tonisch - clonische aanvallen hebben. Epi-Care Mobile bestaat uit een sensor (in de vorm van een armband) die in verbinding staat met de Epi-Care Mobile app. De app stuurt een waarschuwing naar de verzorgers van zodra een tonisch-clonische aanval zich manifesteert bij het kind. 

steunpunt.jpg

Mila (Oost-Vlaanderen)

Mila en Vince zijn 4 jaar oud en zijn een tweeling. Mila was een normaal ontwikkelend peutertje met haar eigen willetje en een stevig karakter. In augustus  2018 was Mila aan het spelen op de mat en verloor plots na hevig braken het bewustzijn. Mila had een hevige hersenbloeding gehad. Na een complexe operatie en vele moeilijke weken startte de revalidatie. Mila zal een kindje met een zware beperking  blijven, zij kan niet lang opzitten in haar zitschaal en rust dan graag eventjes uit al liggend. De VZW heeft besloten een BedBox aan te schaffen voor in de woonkamer. Op deze manier kan Mila , die ook zware epilepsie heeft, rusten in haar slaapkamer of in de woonkamer. 

Rayan (La Louvière, Henegouwen)

Rayan lijdt sinds april 2009  aan “Leucemie lymphoblastique type B” en wordt sinds 2019 ondersteund voor zijn hospitalisatiekosten.

 

Sinds december 2020 heeft kleine Rayan een huidaandoening die moeilijk onder controle te krijgen is. De VZW helpt met alle nodige medicatie voor zijn behandeling.

Emma ( Leuven, Vlaams-Brabant)

Het meisje met de progressieve spierziekte,
is reeds gekend bij onze VZW. 
Zij heeft met haar rolstoelbakfiets, gesponsord door de VZW in 2019, al bijna 1200 kilometer afgelegd. Whow ! Wij gaan Emma opnieuw plezier doen met een offroad wielenset voor haar rolstoel.

Nog veel plezier Emma ! 

Polly’s Ranch (Vlaams-Brabant)
Fenna, 12 jaar verblijft in een leefgroep en Asmed, 8 jaar woont in een instelling. Beiden zijn ze geplaatst door de jeugdrechter en hebben motorische achterstand, ASS, hechtingstoornissen en psycho sociale problemen. 

Onze VZW betaalt  hun verblijf van één week op de Polly’s Ranch, een plek om tot rust te komen en dat hun een thuisgevoel geeft. Asmed kijkt enorm uit naar zijn verblijf, hij is namelijk nog nooit op vakantie geweest.
Ook de catering van alle aanwezige kinderen en vrijwilligers gedurende deze week zal door onze VZW Joséphine gesponsord worden.

Polly’s Ranch VZW (Vlaams-Brabant)

Toen we de eerste keer Polly ontmoetten waren we met zijn allen enorm verrast door haar enthousiasme. We waren dan ook super tevreden dat we Polly’s Ranch financieel konden ondersteunen bij het inrichten van een zomerkamp voor hulpbehoevende kinderen. Hier komt natuurlijk enorm veel werk bij kijken, er moeten niet enkel tenten worden gehuurd, maar ook aangepaste tafels, banken, veldbedjes,… en gemotiveerde medewerkers om alles in goede banen te leiden. De Vzw heeft hier heel graag aan meegewerkt.

Thijme (Limburg)

De familie van Thijme heeft 4 super toffe kindjes, die allen gediagnosticeerd zijn met autisme. Thijme is de oudste van het gezin en is het zwaarst getroffen door deze ziekte. Bijkomend lijdt hij ook aan een darmziekte. Voor dit gezin is de VZW tussengekomen bij de medische kosten die heel hoog waren en voor de aanschaf van een speciale rugzak die Thijme toelaat om een stuk mobieler te zijn omdat hij voortdurend spoelingen moet ondergaan. Nu kan hij ook zijn broer en zussen mee gaan ophalen op school. Wij hebben ook een speciale matras voor Thijme voorzien en een verblijf in Villa Rozerood geregeld.

Robbe (Oost-Vlaanderen)

De grote droom van Robbe was om eens naar Disneyland Parijs te gaan. Voor zieke kinderen is dit niet altijd evident omdat er steeds aangepast vervoer moet voorzien worden. Voor Robbe hebben we een super ervaring gefinancierd door hem een ongelooflijk weekend in Parijste bezorgen inclusief aangepast vervoer (via Hendricks), inkom, en aangepast verblijf in Disneyland. Robbe en zijn familie hebben er super van genoten.

Kyano (Vlaams-Brabant)

Voor Kyano heeft de VZW twee stoelen gefinancierd, één voor op school en een zitstoel voor thuis. Verder werd er gezorgd voor aangepast bestek en een knuffelbed. Kyano is ook eens sportieve jongen en daarom hebben we voor hem en basketbalstoel voorzien zodat hij regelmatig met zijn vriendjes kan gaan sporten.

Joséphine (Vlaams-Brabant)

Bij Joséphine werd op zeer jonge leeftijd lymfeklierkanker vastgesteld. Zij was de  aanleiding tot de oprichting van onze vzw die haar naam er aan verbond. Na lange, dure en intensieve behandelingen is zij gelukkig op 12-jarige leeftijd als volledig genezen verklaard!

Flor zijn tandemfiets (Vlaams Brabant)

Wij hebben de kosten ten laste genomen in een voor Flor aangepast sanitair, op het gelijkvloers van hun woning, waardoor we zijn levenskwaliteit heel wat hebben kunnen verhogen. Wij hebben Flor ook een tandemfiets geschonken.

Een aangepaste fiets voor Jill
(Vlaams-Brabant)

Onze VZW financierde een volledig aan Jill aangepaste fiets, die ook, als ze het zelf moeilijk heeft om te fietsen, elektrisch aangedreven kan worden. De fiets werd vorige zomer al besteld en geleverd: Jill rijdt intussen vrolijk rond!

Kiekafobie (West-Vlaanderen)

Wij financierden een “welkomstpakket” voor de gastgezinnen met zwaar zieke kinderen: gratis tickets voor film, pretparken, huren van gocarts en fietsen, een linnenset als blijvend aandenken, een ontbijtmand. Fietsen, TV en Playstation, droogkast en aangepaste TripTrap (stoelen) maakten ook deel uit van onze aankooplijst. Voor elk wat wils!

Xanthe (Oost-Vlaanderen)

Via onze VZW stonden wij in voor de aankoop van een aangepaste, draaibare autostoel, die Xanthe nog een 5-tal jaar zal kunnen gebruiken. Hierdoor worden de verplaatsingen naar het dagcentrum of een familie-uitstap al een stuk comfortabeler. Wij droegen ook bij in de maandelijkse opvangkosten van Xanthe in het dagverblijf. En grote broer Joren, mocht via onze vzw een match op RSCA bijwonen!

Sara (Vlaams-Brabant)

De VZW steunde de familie in een aantal medische ingrepen, ziekenhuiskosten en ambulante therapieën, onder meer voor de epilepsie aanvallen. Sara kon op die manier in haar mentale en fysieke ontwikkelingsachterstand geholpen worden.

Joren (Oost-Vlaanderen)

De VZW Joséphine heeft de uitvaartkosten van Joren ten laste genomen, alsook nog openstaande kosten van de revalidatie Pulderbos en enkele medische kosten.

Jef (Limburg)

De VZW financierde gedeeltelijk de uitvaartkosten, waarin een boodschap van hoop en liefde werd verwoord. Een ode aan het leven, hoe kort het ook moge zijn…

Kindvriendelijke urgentiedienst UZ Brussel
(Brussel Hoofdstedelijk Gewest)

Wij financierden de aangepaste schilderwerken om dit op een aangename kindvriendelijke en vooral normvereiste manier te realiseren.

Palliatieve Zorg Aalst-Ninove-Dendermonde (Oost-Vlaanderen)

De VZW financierde, naast een pijnpomp voor stervensbegeleiding thuis, ook nog 250 setjes voor kinderen die te maken krijgen met het nakend overlijden, om hen op die manier op eerder speelse wijze voor te bereiden op het afscheid nemen.

Spelmateriaal voor OEPEKKA

(Vlaams-Brabant)

De VZW heeft een pakket sport- en spelartikelen aangekocht waarbij aandacht besteed wordt aan de specifieke noden van deze jongeren.

Villa Rozerood (West-Vlaanderen)

 

Voor Villa Rozenrood hebben we een aantal projecten gerealiseerd, voornamelijk omdat Villa Rozerood ons nauw aan het hart ligt. De Vijverkoningin, is een boekje, dat mede dankzij de ondersteuning van de VZW in 550 exemplaren kon worden aangeboden aan kinderen en hun families. Wij kochten een “snoezelbox” aan. Ook een bijkomende tillift werd dankzij onze VZW gefinancierd. Verder zijn we tussengekomen in het remgeld van 115 kinderen en de productie van de mascotte “Oscar”.

 

Onze andere realisaties in Villa Rozerood

Een opfrissing van de logeerkamers: schilderwerken en vervanging meubilair, volledig nieuwe aangepaste vloer voor de “Wolkenkamer”, speciaal aangepaste animatie voor een aantal kinderen (elk kind heeft nood aan een op een maat gemaakt animatie programma), aankoop strandgo-cart voor rolstoelgebruikers.

VZW De Pijl (Hoeilaart, Vlaams-Brabant) 

De Pijl is een VZW in het centrum van Hoeilaart die begeleiding biedt aan een 10-tal jongens en meisjes en hun gezinnen. De ondersteuning die de Pijl biedt, is steeds een combinatie van contextbegeleiding en verblijf. Contextbegeleiding houdt in dat een begeleider ongeveer wekelijks een uur aan huis komt voor een gesprek met het gezin en personen uit de omgeving van het gezin. Samen wordt bekeken hoe het gezin oplossingen kan vinden voor de moeilijkheden. Verblijf wil zeggen dat jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, kunnen overnachten in de leefgroep. 
Binnen de leefgroep was er een nood aan nieuwe matrassen, deze werden door de VZW Josephine aangekocht.

Casa Magnolia (Leuven, Vlaams-Brabant) 

Casa Magnolia wil gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte uit Groot-Leuven ondersteunen.
De kinderen hebben verschillende (zeldzame) ziekten, onder andere stofwisselingsziekten, neurologische aandoeningen, spier- en hartziekte. Voor het merendeel van de aandoeningen bestaat geen behandeling en is de ziekte progressief. De kinderen zijn tussen enkele maanden en 16 jaar oud. 
Om deze kinderen beter te kunnen ondersteunen is Casa Magnolia een mobiele snoezelruimte aan het bouwen om kinderen in hun thuisomgeving te laten genieten van snoezelen (zintuigen stimuleren en het lichaam tot rust laten komen door onder andere beelden, geluiden, trillingen, geuren). Brandweer Overijse heeft aan Casa Magnolia een afgeschreven ambulance geschonken. Onze vzw heeft zowel financieel als organisatorisch geholpen met de inrichting van deze wagen.

Andrew (Remicourt, Luik) 

Op het moment dat wij in contact kwamen met de familie van Andrew was hij al ongeneeslijk ziek, hij had namelijk een hersentumor en zou hij binnen een aantal maanden komen te overlijden. Andrew was een enorme voetbalfan en voor hem had de vzw tickets gekocht voor een wedstrijd van onze Rode Duivels, ook een bezoekje en diner vooraf aan het Atomium werden georganiseerd. it is echter allemaal niet kunnen doorgaan omdat Andrew zieker werd. Hij is dan ook spijtig genoeg op 9-jarige leeftijd in september 2019 overleden.

Villa Samson (Jette, Brussel) 

Villa Samson is een warm huis naast het UZ Brussel waar gehospitaliseerde jonge en oudere patiënten kunnen genieten van momenten met hun geliefkoosd huisdier. Voor patiënten die zelf geen huisdier hebben, is het een plek waar genezing wordt gestimuleerd via dierentherapie. In de zomer staat echter een ganse dag de zon op het gebouw, waardoor het soms ondraaglijk warm wordt in de Villa. Wij zijn mede-sponsor in de aankoop en installatie van airco-toestellen voor de Villa. Vanaf volgend jaar zal het aangenaam vertoeven zijn in alle kamers.

Beire Cool (Schilde, Antwerpen)  

Beire Cool wil kansarme kinderen een weekje zorgeloos, gewoon kind laten zijn tijdens een “beire coole” vakantie met leeftijdsgenootjes. Kinderen opgroeiend in armoede hebben zoals alle andere kinderen bakken vol talenten alleen zijn de kansen om deze te mogen ontdekken en ervaren veel minder groot. Onze vzw ondersteunt Beire Cool en deze kinderen met financiële hulp bij het organiseren van kampen, opleiding tot kinderfluisteraar, toegang tot pretparken.

Polly’s Ranch (Vlaams-Brabant) 

Polly’s Ranch, reeds gekend bij onze vzw, is recent getroffen door de zware Dennis-storm met heel wat schade tot gevolg. Onze vzw zal bijdragen tot de herstelling van het tuinhuis en de heraanleg voorraad voedsel voor de pony’s en de andere dieren die verloren is gegaan. 
Wij gaan er mee voor zorgen dat Polly’s Ranch opnieuw kan functioneren zoals voorheen en de kinderen kunnen genieten van een aangenaam verblijf.

Lore, Emma en Lotte (Geraardsbergen – Oost-Vlaanderen)

De drie kinderen van Stefaan en Lieve lijden allen aan een zeldzame spierziekte met de naam SPG35. Gevolg hiervan is een bijzonder beperkte mobiliteit en continue nood aan begeleiding en zorg. Het hoeft niet te verbazen dat we bij het aanhoren van het verhaal van Lieve en Stefaan zeer onder de indruk waren.

 

Hun gezamenlijke droom was om eens simpelweg met het ganse gezin het vliegtuig te nemen en op vakantie te gaan naar een zomerse bestemming.  


Onze VZW heeft dan ook beslist om de organisatie en de kosten te dragen om zo deze grote droom te verwezenlijken. Het gezin gaat in juli naar Andalusië met aangepaste begeleiding en logistiek, zowel onderweg als ter plekke, naar een Spaanse superlocatie, aangepast aan de specifieke noden van het gezin.

UZ Brussel -Ridderfonds (Jette-Brussel) 

Het ridderfonds werd recent opgericht aan het UZ Brussel met als doel om de ervaring van zieke kinderen binnen het UZ Brussel te verbeteren over alle disciplines heen.

 

Onze VZW gaat het UZ Brussel ondersteunen bij de aankoop van Virtual Reality brillen.  


Het gebruik van een Virtual Reality bril heeft wetenschappelijk aangetoonde, verlagende effecten op de pijnbeleving van het kind. Door middel van een soort zwembril, waarin een smartphone past en waarop 3D surround-filmpjes worden vertoond, is het kind in grote mate afgeleid van de pijnlijke en/of onaangename medische procedures die er dienen uitgevoerd te worden. Dankzij de afleiding via die VR-bril, die het kind in een bijna hypnotische relaxatie kan brengen, met verlagende effecten op de bloeddruk en hartslag, moeten de artsen het patiëntje veel minder gevaarlijke pijnstillende en kalmerende medicatie toedienen. De resultaten zijn spectaculair, zowel voor het patiëntje, de ouders, als voor het verzorgend personeel.

Koala (Dilbeek - Vlaams-Brabant)  

Koala is een residentiële leefgroep voor een 10-tal kinderen van 0 tot 12 jaar waar kinderen worden opgenomen die tijdelijk niet bij hun ouders kunnen wonen. Soms is dit voor korte tijd, soms voor langere tijd. Bij Koala staat het kind centraal en is de dagelijkse werking gericht op huiselijkheid, veiligheid en voorspelbaarheid. 
Voor Koala heeft de VZW een aantal nuttige en noodzakelijke materialen aangekocht: stapelbedden, matrassen, een gezellige zetel. Ook voor een zandbak, kinderyoga en muziektherapie werd er een budget voorzien.

Elk jaar bereiken mensen ons met 
belangrijke projecten of kinderen die hulp nodig hebben. Deze pagina wordt elk keer geupdate bij nieuwe initiatieven.  

Bij vragen, kan je ons steeds contacteren via

Emma ( Leuven, Vlaams-Brabant)

Emma, geboren in 2011, heeft sinds 2013 een progressieve spierziekte. Wat begon als een vreemd gangpatroon, is op minder dan 24 maanden allesomvattend geworden. Naarmate ze ouder wordt komen er meer en meer symptomen naar boven: ze kan niet meer stappen zonder hulpmiddelen, ze verliest de controle over het zitten, evenwicht houden is moeilijk, spasmen, toenemende incontinentie,… Waar haar broertje van ondertussen 6 jaar onafhankelijker wordt, heeft Emma echter meer en meer hulp en zorg nodig. Voor Emma hebben wij besloten om een rolstoelbakfiets aan te kopen zodat ze toch wat mobieler kan zijn in Leuven.

Senn (Hoegaarden, Vlaams-Brabant)

Senn werd geboren op 26/06/2017 en in december van dat jaar werd hij ziek. Men kwam tot de diagnose van dyskinetische cerebrale parese. Dit zou ontstaan zijn door diffuse hersenschade als gevolg van zuurstoftekort. Om mee te helpen met het herstel van Senn, sponsort de VZW de ABM (Anath Baniel Methode) therapie. ABM werkt op de hersenplasticiteit en hoe dit in elkaar zit en wat de best mogelijke manieren zijn om je hersenen te genezen of te trainen via neurodifferentiatie en neurorelaxatie.

Rayan (La Louvière, Henegouwen)

Rayan is 4 jaar oud en lijdt sinds 9/2013 aan “Leucemie lymphoblastique type B”. In de familie van Rayan zijn er momenteel 3 kindjes en er is een vierde op komst. Beide ouders hebben hun werk gedeeltelijk moeten opgeven om voor Rayan te kunnen zorgen, en daar komen dan nog eens de enorm hoge hospitalisatie kosten bij. Bij deze familie helpt de VZW met de ziekenhuiskosten en de kosten voor de behandeling.

KVG Zellik (Vlaams-Brabant)
KVG is een vereniging van en voor kinderen, jongeren met een handicap. In ’t Mankement in Zellik kan je je snoezelavontuur aangaan in de snoezelruimte. De snoezelruimte is er voor iedereen met een handicap. Dit wil zeggen voor personen met een verstandelijke handicap, fysieke handicap, auditieve of visuele handicap, autisme of personen met een ziekte, aandoening, ongeval, … die daardoor een bepaalde handicap verworven hebben. Voor deze organisatie sponsoren wij materiaal voor een snoezelruimte, onder meer zetels, ook wel de baarmoederzetels genoemd. De doelen van deze zetels zijn heel uitgebreid: het behandelen van concentratiestoornis, ADHD, angststoornis, autisme, spasticiteit, pijn, doof- en blindheid, sensorische integratie, enz.

bottom of page